Radio stilte

Het is een hele poos stil geweest op deze blog van Boon Basics. Maar stil zitten dat doen we niet. We hebben namelijk voor onszelf een nieuw huis gekocht. Nou ja nieuw……. een prachtige opknapper.

Wat is het dan toch fijn dat je samen, mijn man en ik, in dit werk zit. Hij is aannemer van BoonBouw en samen hebben we dit pand naar een hoger plan gelift. Van een pand waar in geen 50 jaar iets aan gedaan is hebben we er een hele fijne woonplek van gemaakt, waar wij heel blij mee zijn. Het pand was opgedeeld in 2 delen een bollenschuurtje en daar aan vast een woonhuis. Wij hebben er 1 huis van gemaakt, moest ook wel voor ons gezin.

Al gauw hadden we na de bezichtiging in de gaten hier kunnen we wel wat mee. dus na heel wat tekeningen gemaakt te hebben en er van overtuigd zijn dat dit ons huis moest worden, hebben we een bod gedaan en de verkoop was gesloten.

Na veel sloopwerk en denkwerk konden we weer gaan opbouwen. De bollenschuur werd beneden woonkamer, boven master bedroom en de zolder werd de ruimte van één van onze kids. Het woonhuis werd beneden de woonkeuken, boven slaapkamer voor zoonlief, badkamer en wasruimte. De zolder werd een kamer voor onze oudste dochter.

Als je interesse hebt in een verbouwing waar moet je beginnen? De eerste stap die je gaat maken is een basis plattegrond maken op schaal met alle maatvoeringen daarop. Van daaruit kun je beginnen met tekenen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bv.

  1. wie komt er in dit huis te wonen, dus hoeveel ruimte heb je nodig?
  2. Welke functies wil je in de betreffende ruimte kwijt kunnen.
  3. Vergeet de ramen, deuren en tussenmuren er niet in te tekenen
  4. Neem ook mee electra, verwarming en lichtpunten (van daaruit kun je bepalen, heb ik genoeg lichtpunten, moet er electra omgezet worden en hangen de verwarmingselementen op de juiste plek
  5. meubels die blijven

Ik begrijp dat het best lastig kan zijn om dit allemaal voor elkaar te krijgen, mocht je graag hulp willen dan kun je mij  natuurlijk altijd bereiken. Mijn gegevens kun je vinden onder het kopje contact. Hier onder een voorbeeld van een basis plattegrond met alleen de basis lijnen van een begane grond. Als je dit eenmaal hebt kun je verder met intekenen.

Hieronder zie je foto’s van het eerste deel van de verbouwing

 

Volgende week neem ik jullie een stap verder mee in ons verbouwingsavontuur!

 

groetjes Lisette Boon