Volgende fase / Opbouwen

Vorige week heeft u kunnen lezen hoe wij aan ons avontuur zijn begonnen met ons mooi, oud maar sfeervol huis.

Het basis plattegrond was zo gemaakt en met het oog van een ervaren aannemer, konden we bepalen of de plannen die we hadden gemaakt ook uit te voeren valt. Je zit natuurlijk met draagmuren en vaste elementen zoals de haard, waar en hoe komen de trappen. Alles is in dit huis verzet, uitgebroken en hersteld.

Dat vinden wij erg leuk. Nu kan ik mij voorstellen dat er mensen zijn die er niet aan moeten denken aan zo’n grote verbouwing, maar ook met kleine verbouwingen is het goed om een goede aannemer mee te laten kijken en denken.  Voor ons was dat makkelijk omdat wij zelf een aannemersbedrijf (BoonBouw) hebben. Dus de beslissingen waren zo genomen.

Als alles op tekening staat dan kun je door met de volgende stap. Met verbouwingen laat je adviseren door de aannemer of er vergunningen aangevraagd moeten worden. Vraag ze op tijd aan zodat je niet lang hoeft te wachten met het beginnen van de verbouwing. Het is niet verstandig om zonder vergunning te gaan bouwen, je riskeert dan een bouwstop en een boete.

Als de basislijnen staan en de evt. vergunningenzijn binnen dan kan het opbouwen beginnen. Het bestellen van de materialen die er nodig zijn om te kunnen beginnen kun je bij de aannemer neerleggen. Hij regelt dat alles in huis is om de verbouwing te starten.

Voor jezelf  is het van belang dat je de basiselementen goed in orde hebt, zoals een keuken, badkamer, wc, vaste kastenwanden (mocht je dit willen) enz enz.

De aanschaf van deze elementen doe je vaak voor een lange periode. Het helpt heel goed als je in interieurtijdschriften, vakbladen of internet al inspiratie op gaat doen. Je zult merken dat je vaak dezelfde stijl keukens, badkamers etc. mooi vindt. Maak dan van elke ruimte een moodboard. Op pinterest kun je heel gemakkelijk allerlei afbeeldingen verzamelen op boards. Zo krijg je beter een beeld van wat je stijl is. Schrijf daarna al je wensen op, wat vind je belangrijk om in de ruimte te hebben en te doen en wie gaat deze ruimte gebruiken. Denk aan werkhoogte of aan wat is veilig en beter voor als je ook kinderen hebt, enz, enz.

In een speciaalzaak hebben ze genoeg expertise om je daarin te helpen. Maar ook hiervoor kun je een stylist vragen of zij met jullie mee wil denken met het onderzoeken van je stijl en een basistekening maken. Hieronder zie je een aantal moodboards gemaakt voor keuken en badkamer. (bron: pinterest)

Volgende keer laat ik zien waar je allemaal op moet letten als je de ruimte wilt gaan inrichten. Maar ook over kleurgebruik, materialen, patronen, lijnen, ruimte grote of kleiner laten lijken enz enz. De bouwstenen voor het restylen van de ruimte.

Mocht je plannen hebben om te verbouwen, restylen of met een kleine aanpassing al een groots effect te willen creeren en heb je daar hulp bij nodig? Bel of mail mij dan, zodat we een afspraak kunnen maken!