Trends voorjaar 2016

Heerlijk het blijft weer langer licht buiten. Gisteren even in de zon in de tuin gewerkt en dan beginnen toch wel de voorjaarskriebels te komen. Begint bij jullie dan ook de kriebels te komen om wat in je interieur te veranderen? Bij mij wel en ik heb voor jullie op een rijtje gezet wat de trends zijn van voorjaar en zomer 2016! Gelukkig veranderen de trends niet zoveel en snel als in de mode. Maar de combinaties met materialen en kleuren veranderen wel iets.

Naast het brengen van meer groen in huis, wat we al in 2015 gezien hebben, zie je ook nog steeds de natuurlijke matrialen zoals hout, grof gevlochten riet, wollen enz enz. De kleuren blauw en groen zie je nu veel in de interieurs al zijn deze kleuren wel in een vergrijsd jasje gestopt.De rust en de natuur is wat mensen nodig hebben in ons drukke bestaan! Een plek waar je even op adem kan komen.

Denk ook aan de blauw en groen getinte glazen flessen en vazen, mooi om die als stil leven ergens een mooi plekje te geven!

De poeder pastel -en huid kleuren zijn de trend. De pastels zijn al een lange tijd een trend, maar de combinatie met andere kleuren wisselt nog weleens. Mooie zachte aaibare kleuren die goed te combineren zijn met goud, koper en brons. Wat ook meteen de de kleur van 2016 is volgens de trendwatchers van Flexa “Okergoud”!

Deze pastellen zijn in veel verschillende interieurs toe te passen. In een wat landelijk lief interieurstijl kun je het goud combineren met hout veel wittinten en aaibare matrialen in bv plaids, kussens , gordijnen en karpet!

Hou je meer van het wat industriële landelijke dan combineer je de pastels meer met metalen, beton, grof uitziende houten meubelen met grijs en zwart tinten.

In de wat strakkere interieurs combineer je het met hoogglans wit, ijzeren frames in meubilair en daar is de term less is more de quote bij het stijlen van de ruimte.

In een klassieker interieur gebruik je de pastels ook, maar dan weer op een andere manier denk hierbij aan gecaptioneerde kussen of meubels en de wat rijkere stoffen zoals fluweelachtig of taftzijde!

Hieronder zie je een aantal voorbeelden in verschillende stijlen

Ronde vormen in accesoires, meubilair, verlichting en texturen zijn ook trends wat goed combineert met de andere trends. Dat zal je dat ook steeds meer zien in de woonwinkels!

Mocht je vragen of hulp nodig hebben bij het toepassen van deze trends of heb je andere woonvragen mail of bel gerust samen komen we tot een sfeervol, eigentijds en persoonlijk interieur!

Lisette Boon

mail: boonbasics@gmail.com

tel: 06-30599047

 

 

2 thoughts on “Trends voorjaar 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *